Pravilna nega vozila

Brez primerne nege in pozornosti bo tudi najkvalitetnejša avtomobilska barva postala bleda in brez sijaja. Barve namreč ne napadajo samo industrijski in prometni onesnaževalci ampak tudi kisli dež.

Posebej jeseni in pozimi je pranje vozila mnogo bolj pomembno, kot se na prvi pogled morda zdi. Čisto vozilo je namreč mnogo bolj vidno in s tem tudi bolj varno!

 

 


Pravilna nega vozila se vedno prične s pranjem vozila.

V nadaljevanju je opisano pravilno zaporedje korakov nege vozila:

 1.

Vozilo sperite z obilico vode.

Voda bo odstranila večje delce umazanije in ostalih nečistoč, ki bi lahko pri kasnejšem šamponiranju vozila povzročili praske v laku vozila. Nečistoče delujejo kot brusni papir, zato vedno uporabljajte veliko vode.

 2.

Čiščenje platišč in pnevmatik.

Obdelujte po eno platišče in pnevmatiko naenkrat. Poškropite s 3M čistilom za platišča in pnevmatike. Pnevmatiko očistite s krtačo ali gobo, platišče pa z gobo ali mehko krtačo (predvsem na težko dostopnih delih platišč). Nato sperite pnevmatiko in platišče z vodo.  Ko ste očistili eno pnevmatiko in platišče, ponovite postopek na ostalih treh platiščih in pnevmatikah.

 3.

Šamponiranje vozila.

Pripravite dve vedri čiste vode (najbolje tople). V eno vedro pripravite raztopino 3M Avtošampona ter nanesite avtošampon z gobo na vozilo. Vedno šamponirajte vozilo od strehe navzdol ter pogosto spirajte gobo v vedru s čisto vodo (metoda pranja z dvema vedroma). Le tako lahko poskrbimo, da bo umazanija in nečistoče na vozilu ne bodo povzročili prask na laku vozila. Po končanem šamponiranju sperite vozilo z obilico čiste vode.

 4.

Osuševanje vozila.

Pri pravilno vzdrževanem vozilu, je količina vode na vozilu po postopku šamponiranja minimalna. Ostanke vode osušite s krpo, ki jo prav tako pogosto spirajte s čisto vodo.

 5. Ostanke insektov, drevesne smole, leteče rje, katrana in ostalih trdovratnih nečistoč ni mogoče odstraniti  samo s šamponiranjem. Z roko podrgnite po laku in preverite ali so nečistoče še na njem - če čutite hrapavost in slišite drsenje roke, je to znak, da so na vašem laku omenjene nečistoče. Uporabite 3M čistilno glino, ki je neabrazivno sredstvo za odstranjevanje omenjenih nečistoč. Kot lubrikant uporabite blago raztopino vode in 3M avtošampona, lubrikant nanašajte z razpršilko ( lahko pa uporabljate 3M čistilno glino med postopkom šamponiranja vozila, takrat avtošampon deluje kot lubrikant). Po obdelavi je lak popolnoma gladek in dresenje roke po laku ne povzroča nikakršnega zvoka, prav tako pa ne čutite več hrapavosti laka.
 6.

Odstranjevanje prask, hologramov in ostalih površinskih poškodb.

V kolikor imate na vozilu rahle praske, holograme od avtomatskih pralnic ali poškodovan lak od ptičjih iztrebkov, jih lahko enostavno odstranite z 3M Odstranjevalcem prask. Nanesite 3M odstranjevalec prask na čisto bombažno tkanino ali 3M Krpo iz mikrovlaken ter odstranite nečistoče. Na voljo vam je video pomoč v rubriki 3M Avtokozmetika - 3M Odstranjevalec prask.

 7. Sedaj je lak avtomobila pripravljen na zaščito. Nanesite 3M zaščitni premaz in zloščite do popolnega sijaja s 3M krpo iz mikrovlaken. Nanesena zaščita dolgotrajno ščiti lak pred zunanjimi vplivi in nečistočami.
8. Stekla očistite s 3M čistilom za stekla, tako zunaj kot znotraj. 3M čistilo za stekla tvori peno in ne kaplja in curlja po armaturni plošči ali drugih delih vozila. Obrišite s 3M krpo iz mikrovlaken. 3M čistilo za stekla ne pušča lis.
9. Pnevmatike lahko zaščitite in jim povrnete prvotno barvo in izgled s 3M razpršilom za obnovo pnevmatik.
10. Notranjost vozila ( plastične dele, usnjene sedeže...) očistite in zaščitite z 3M čistilom za vinil in usnje.

Uporabniško ime:
Geslo:
Št. izd: 0
Skupaj: 0 €
Košarica je prazna
Bonus točke: 81
porno geciktirici film izle